Johdanto

Kiinnostuin uudelleen valokuvaamisesta filmikameralla vuodenvaihteessa, kun kävimme vanhempieni luona läpi kaikennäköistä roinaa. Huomioni keskittyi äidilleni kuuluneeseen Cosina-merkkiseen japanilaiseen järjestelmäkameraan, jossa objektiivit kiinnittyvät runkoon kierteellä. Kyseisellä kameralla olen kuvannut jo kouluikäisenä ennen kuin digitaalinen valokuvaaminen oli edes ammattikäytössä yleistynyt. Olen joskus yläasteikäisenä myös käynyt Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun kameratyöpajassa joskus 1990-luvun puolivälissä. Muistissa on myös hämärästi, miten mustavalkofilmejä kehitetään omakätisesti. Nyt tarkoituksena on aloittaa tämänlainen toiminta uudelleen, avovaimoni Annan kanssa. Hänkin on innostunut tällaisesta harrastuksesta, jota tarkoituksemme on dokumentoida tähän blogiin.

Tänään riennämme ostamaan filmin kehittämisessä tarpeellisia tarvikkeita, päällimmäisenä tähtäimessä on kehityssäiliö/-tankki. (Kehitystankki on valonpitävä astia, jonka sisään voi laittaa filmin spiraaliin asetettuna ja kaataa nesteitä sisään ja ulos ilman, että kehittämätön filmi altistuu valolle. Itse filmin spiraaliin syöttämisen pitää toki tapahtua pilkkopimeässä.)

Allaolevassa kuvassa vielä allekirjoittanut ja puheenaiheena ollut kamera. Kiitokset Margaritalle kuvasta, sekä Tiialle ja Matjažille kuvauspaikan tarjoamisesta! 😉

561583_4900009892466_213585248_n

(c) 2013 Margarita “Khartanovich” Hartanovitš

terveisin Paavo

EDIT: Kamera on äidin vanha. Tärkeä detalji…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s