Kehitystankki ja muut harharetket

Kannattaa aina harkita tarkkaan, mitä ostaa, ja lisäksi aina miettiä, että onko ymmärtänyt oikein nettikaupan tavarakuvauksen. Osasin ounastella, että kehitystankin yhteyteen ei kuulunut spiraalin spiraalia, mutta tästä kombosta puuttui myös keskiakseli ja tulppa. Oma mokani, kun en ollut tarkka. Onneksi sentään kunto oli hyvä ja nämä osat tulivat halvemmaksi kuin vastaavien osien tilaaminen esimerkiksi Saksasta tai uusien ostaminen jostain suomalaisesta valokuvatarvikeliikkeestä. Kameratorin palvelualttius tuli näitä noutaessa testattua, eikä minulla ole kuin positiivista sanottavaa yhden kerran kokemuksella. Lupasivat katsoa lajittelemattomat tavarat läpi, josko spiraali löytyisi niistä. Sain myös hingun ostaa toisen M42-kiinnityksellä varustetun kamerarungon Cosinan oheen.
Taitaa tosin käydä niin, että teen lähiaikoina tilauksia uusista JOBO-merkkisen kehitystankin osista ja kamera jää ostamatta tässä kuussa. Tein miten tein, niin filmin kehittäminen saa jäädä jonnekin ensi viikolle tai kuun vaihteeseen.

Kuva

Ainakin toisessa osassa lukee “Made in Federal Republic of Germany”, mistä voi päätellä, että nämä ovat jostain 1980-luvulta. 1500-sarjan kehitystarpeita JOBO ilmeisesti valmistaa edelleenkin, vaikka suurin osa firman tuotteista onkin nykyisin jotain digikuvaajille tehtyjä vehkeitä.

Kuva

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s